nouvelle collection Toile de jouy vert kaki

Toile de Jouy: det tidløse, klassiske og så moderne stof!

Lille bredde, stor bredde, traditionelle mønstre såvel som moderne mønstre, oplev vores samling af Toiles de Jouy-stoffer!

I over 150 år har toile de Jouy været en af ​​søjlerne i dekorativ kunst. Vi har set det overalt: i tøj eller møbler i huset, på hoteller eller endda i republikkens paladser. Kort sagt, hun er overalt, og det er tid til at tage lidt tid for hende. Oplev vores kollektion!

Så hvad er toile de Jouy?

Toile de Jouy blev oprettet i det 18. århundrede. Det er tekstilindustrieren Christophe-Philippe Oberkampf, der er oprinderen, grundlægger af den kongelige fabrik af trykte stoffer fra Jouy-en-Josas. Toile de Jouy, Jouy og Josas, forstår du, cirklen er kommet i fuld cirkel, og du ved, hvorfor toile de Jouy kaldes toile de Jouy :

Christophe-Philippe Oberkampf, skaberen af ​​toile de Jouy. © DR

Produktionen af ​​toile de Jouy begyndte i 1760’erne, lige efter åbningen af ​​Royal Manufacture af trykt lærred i Jouy. Det er derfor Christophe-Philippe Oberkampf, at vi skylder toile de Jouy såvel som mekaniseringen af ​​stofproduktion. Faktisk opfinder hans nevø Samuel Widmer maskinen til indgravering af kobbercylindrene, som vil blive brugt til at udskrive mønsteret på lærredet. Det er denne opfindelse, der vil være afgørende for succesen med toile de Jouy. Oberkampf begynder derefter med røde mønstre, derefter blå.

Toile de Jouy er for det meste og oprindeligt lavet af bomuld, ecru eller off-white, hvorpå vi kommer til at udskrive motiver fra hverdagen, tidens monokrome pastorale scener. Siden toile de Jouy har udviklet sig med forskellige illustrerede scener, men det er faktisk mønstrene i årene 1700/1800, som vi finder oftest.

I dag er mange motiver synlige i Jouy, men disse traditionelle scener er de hyppigste. Vidste du forresten, at der er en fræk toile de Jouy? Det er tilgængeligt fra tapetredaktøren Pascale Risbourg. Det er derfor et tapet og ikke et stof. Men her kan vi se virkningen af ​​toile de Jouy på skabelse og kreativitet. Ingen grænse, og vi kan lide det. På Papi’s vil vi også opdage Jouy-malerier uden en bestemt scene, bare illustreret med blomster. Vi vil derfor tale om « indianneries ».

Den klassiske toile de Jouy-scene. © Tissus Papi

Ofte rød, men også blå, toile de Jouy er på mode

År efter år, fra samling til samling, gør toile de Jouy comeback, skjuler sig selv, vender tilbage for at forsvinde, men nysgerrigt er det stadig der. Fordi ja, toile de Jouy er et tidløst, tidløst, klassisk stof. Hvis du kan lide toile de Jouy, vil du enten være forsinket eller tidligt, men dette lærred er så tidløst, at du altid vil vide det. La Jouy er heldig at være en tidløs. Alle større mærker, alle udgivere, alle producenter har deres Toile de Jouy lærred, og vi kunne ikke gå glip af det.

Blå baggrund og grå mønster, når toile de Jouy ændrer sig, udvikler sig og moderniseres. © Tissus Papi

Hvad skal man gøre med toile de Jouy?

Med toile de Jouy er mange anvendelser mulige. Vi tænker først på møblerne, som vi kan bruge tykke stoffer til. Gardiner, lænestole, puder, ottomaner. Den « basale » toile de Jouy er faktisk et godt bomuldslærred, en bachette: det vil derfor være meget modstandsdygtigt, og når det kombineres med et smukt naturligt eller blåfarvet linned fremstillet i Frankrig, bliver resultatet perfekt.

Med tyndere stoffer vil tøjet være perfekt, ligesom den kreative hobby. En lille top i klassisk toile de Jouy giver en smuk og fremtrædende effekt. Et moderne toile de Jouy-mønster sætter dig i trend. Til hver deres valg, til deres egen stil, toile de Jouy vil altid tilpasse sig dig.

Klassisk, men meget moderne

Den pastorale scene er det mest almindelige motiv set på toile de Jouy, men i hjertet af vores samling kan du finde andre motiver, andre illustrationer. Jeg tænker især på den tropiske toile de Jouy, hvor du kan finde et helt savannelandskab med giraffer, aber, papegøjer, i en frodig skovindstilling.

toile de jouy moderne tropical
Vores toile de Jouy spiller trendens kort!  © Tissus Papi
Hvis du leder efter nye DIY-oplevelser med toile de Jouy, anbefaler vi denne artikel af Marie-Claire. Der kan vi skabe en lampeskærm, brodere en toile de Jouy, skabe en toile de Jouy-vægbase eller endda skabe farvede trykte og syede servietter på en toile de Jouy-base!

Belle journée,
Jean-Charles

Toile de Jouy og tøj, chic! © DR
Christophe-Philippe Oberkampf, skaberen af ​​toile de Jouy © DR
Toile de Jouy er en tidløs klassiker inden for interiørdesign. © DR
Når Armour-Lux blander sømandstop og Toile de Jouy, fantastisk!  © Armor Lux
Toile de Jouy er fransk, men hele verden har grebet det. Her er et af vores stoffer, der er fremstillet i USA.  © Tissus Papi